Veikla šeimai - ledo paveikslai

    Kviečiame jus išbandyti patyriminę, kūrybinę veiklą namuose – ledo paveikslų gamybą. Galimybė pasirinkimų: šeimos herbas, metų laikai, savaitės dienos, apdovanojimų medaliai, paveikslai, dekoracijos, ...

    Priemonės. Pasiruošimui reikės išeiti į lauką ir pasirinkti įvairių gamtoje randamų dalykų: medžiagų, uogų, šakelių, akmenukų, žolės kuokštų ar sudžiūvusių žiedų. Ledo paveikslai pakankamai miniatiūriniai, tad jums prireiks tiesiog nedidelių medžiagų ar elementų. Namuose paieškokite indelių, kuriuose galima būtų šaldyti (puikiai tinka ir plastmasiniai dangteliai nuo stiklainių. Siūlą ar virvelę naudosime rankenai pagaminti.

    Darbo eiga. Pasiruoštuose šaldymo indeliuose ar dangteliuose sudėliokite „paveikslą“ iš pasirinktų gamtinių dalykų. Atsikirpkite dalį juostelės, siūlo ar virvės, padarykite kilpą ir abu galis įdėkite į paveikslą – juos irgi įšaldysime. „Piešinį“ lėtai ir atsargiai užpilkite vandeniu ir padėkite į šaldiklį, kad gerai užšaltų. Vandens galima pilti šiek tiek mažiau, nei atrodo, kad gana, nes vanduo šaldamas plečiasi. Vėliau išimkite iš indelio, kai paveikslai bus visiškai užšalę. Tą padaryti bus lengviau, jei kambario temperatūroje palaikysite paveikslą indelyje kelias minutes (arba pašildysite šiltame vandenyje).

    Gražių ledo paveikslų. Jei šalta, galima pasikabinti juos lauke. O jei išorės temperatūra jau netinkama – gražiausia ekspozicija bus šaldiklyje. Viskas yra žaidimas!

    Related news

    Subscribe to our newsletter

    Subscribe
    #EverythingIsaGame